LIP BLUSH - SPMU

LIP BLUSH TREATMENT -

Wat is Lipblushing?

Bij lippigmentatie worden de lippen gepigmenteerd door middel van een permanent make-up apparaat. We brengen het pigment op de huid van de lippen aan met een ultrafijne naald.

Met Lip Blushing kunnen je lippen er op elk moment van de dag mooi uitzien. Zijn je lippen asymmetrisch en wil je een mooie vorm? Dan is Lip Blush perfect voor jou! Maar je kunt ook smalle lippen optisch iets voller laten lijken, en we kunnen de lippen ook een frisse kleur geven.

De Lip Blush blijft ongeveer 3 jaar zitten. De permanente make up vervaagt naarmate de jaren en door de celvernieuwing in de huid.  U kunt veel kleur en warmte op de lippen behouden door eens in de zoveel jaar een touch up te doen. We adviseren om tussen de 1-1,5 jaar voor een touch up behandeling te komen. 

 

Intake 

Tijdens een Lip Blush behandeling bespreken we eerst via een intake wat uw wensen zijn en wat mogelijk haalbaar is voor u persoonlijk. We zullen alles stap voor stap uitleggen en u mee nemen in het proces.

Nadat we de wensen hebben besproken zullen we samen het pigment gaan bepalen. 

Wij adviseren u hoe de gewenste kleur bereikt kan worden. Daarna tekenen we de contour van de lippen voor. Wanneer u akkoord bent met de gekozen kleur en voortekening zullen wij pas starten met de behandeling.

 

Is een lip blush behandeling pijnlijk?

Nee, de lip blush behandeling is over het algemeen niet heel erg pijnlijk. Voordat de behandeling start worden de lippen verdooft met een gel verdoving. Dit zorgt ervoor dat u vrijwel niets voelt tijdens de behandeling. Men gaat ervan uit dat de Lip Blush behandeling erg pijnlijk is, maar integendeel – het komst zelfs voor dat klanten in slaap vallen tijdens de behandeling!

De lippenhuid ofwel: het lippenrood is een dunne huid vandaar dat het pigmenteren sowieso iets gevoeliger is dan de huid van de wenkbrauwen. Wel is de oppervlakte van lippen kleiner waardoor de behandeling ook sneller is afgerond. 

 

Na de behandeling 

Wanneer je net je lippen hebt laten pigmenteren kan het een beetje vreemd aanvoelen. De bijwerkingen van Lip Blushing na een behandeling:

  • Zwelling
  • Roodheid
  • Jeukerig 
  • Korstjes 
  • Droog
  • Trekkend gevoel 

Het is een natuurlijke reactie dat de lippen het inkt van de pigmentatie omhoog uit de lippen willen duwen, hierdoor krijg je korstjes. Korstjes op je lippen zal even raar aanvoelen. Dit proces start pas na ongeveer 3 a 4 dagen. De lippen voelen droog en trekkend aan, dit komt ook door de korstjes die erop zitten. 

Na 5 a 6 dagen vallen de korstjes eraf en zul je de echte blush kleur zien van je lippen. Zorg ervoor dat je nooit de korstjes er zelf aftrekt! Laat ze rustig eraf vallen door middel van het natuurlijke proces. Zorg ervoor dat je goed met aftercare zalf de lippen 3 keer per dag insmeert en met een parfumloze zeep en water de lippen 2 maal per dag reinigt. 

Alle bovenstaande ‘nadelen’ zullen binnen 6 a 7 dagen volledig verdwenen zijn. En daarna heb je er 2 a 3 jaar plezier van, kies zelf of je het dat waard vindt.